DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMeyhane pilavı Kayitol

 

 Meyhane pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Meyhane pilavı Empty
MesajKonu: Meyhane pilavı   Meyhane pilavı EmptyÇarş. Ara. 02, 2009 8:32 pm

Meyhane pilavı





Meyhane pilavı Imperiaflex_0_0_10
Meyhane pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 4-6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
  • 250 gr kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sivribiber
  • 3 domates
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 150 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

    Hazırlanışı:
    * Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

    * Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ilave edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    * Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın
  • Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    Meyhane pilavı
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Makarna - Pilav-
    Buraya geçin: