Anemonun günlük menüleri... Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapAnemonun günlük menüleri... Kayitol

 

 Anemonun günlük menüleri...

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 11:50 am

MENÜ 1



Domates Çorbası
Malzemeler
5 adet domates
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi un
1 bardak süt
1 bardagi rendelenmis taze kasar
Yeteri kadar tuz
Yapilisı
Hafifçe eritilmis yag ve un kisik ateste hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su agir agir karisima ilave edilir ve kaynamaya birakilir. Diger tarafta kabuklari soyulmus domatesler blender yardimiyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pisirilir. Çorba ilindiktan sonra bir kez daha mixer yardimiyla boza kivamina getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edilecegi zaman üzerine rendelenmis taze kasar konulur.

Tavuk Sarması

Malzemeler
5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI
Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Zeytinli Spagetti


Malzemeler
50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
20 gr siyah zeytin
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet acı kırmızı biber
2 Diş sarımsak
Yarım demet kıyılmış maydanoz
150 gr çubuk makarna (spagetti)
Tuz

Yapılışı
Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın.
Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı soyun ve ezin.
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın.
Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun.
Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın.
Tuz serpip, bekletmeden servis yapın.


Sütlaç
Malzemeler
1 kg süt
1 büyük fincanı dolusu pirinç
2 büyük fincanı toz şeker
2 yemek kasigi pirinc unu



1 su bardagi su
Ayrica 1 lt su
Yapilisı
Ayıklanmış, yıkanmış pirinç 1 ltsuda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve kaynamaya birakilir.1 su bardagi suda pirinc unu ezilir ve sutten biraz alinarak,ilik hale getirilir ve tencereye bosaltilir.Daha sonra koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla arasira karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.

Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.

Afiyet olsun..

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 11:51 am

MENÜ 2



Mantar Çorbası

Malzemeler
5 adet mantar
1 su bardagı süt
1 yemek kasıgı un
tereyağ baharat tuz
1adet tavuk suyu tablet

Yapılışı

Mantarlar ince ince doğranır.tereyağında bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
1bardak sütün içine 1 yemek kaşığı un eklenilerek iyice çırpılar.
mantar suyunu çekince biraz su eklenip kaynaması beklenir.kaynadıktan sonra süt yavaş yavaş karıştırarak eklenir.biraz tuz ve karabiber eklenir.
20dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.tavuk suyu tablet eklenir karıştırılır.kıvamına bakarak biraz daha un suyla çırpılarak eklenebilir.
afiyet olsun..

Pratik Börek

Malzemeler

250-300 gr beyaz peynir
5 adet yufka
1 demet maydonoz
kırmızı pul biber

Yapılışı

Bir kabın içinde beyaz peyniri iyice ezin.Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün.İnce ince kıyılmış maydonozu ve pul biberide ekleyip karıştırın.Diğer tarafta 5 yufkayı üst üste koyun ve peynirli malzemeyi bu yufkaların yarısına döküp yayın.Boş kalan diğer kısmı peynirli karışımın üstüne doğru kapatın.Baklava dilimleri şeklinde kesin ve bu şekilde 10 dakika dinlendirin.Daha sonra kızgın yağda kızartıp,sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Kayısı Kompostosu

Malzemeler

500 gr.kayısı
250 gr.şeker
2 bardak su

Yapılışı

Yapılışı
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayın. Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve şurubun içine atın. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltın. Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 11:53 am

MENÜ3



Yoğurt Çorbası

Malzemeler
750 Gr yogurt,
8 Su bardagi et suyu,
50 Gr margarin veya sivi yag,
2 Kahve fincani un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kasigi kurutulmus nane(arzu edilirse).

Yapılışı

Yogurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yogurt tel karistici ile çirpilirken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katilir.
Bir baska tencereye yag ve un konur,tahta bir kasikla hizli hizli karistirilarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karistirmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yogurtlu karisim azar azar katilir.
Iyice yedirildikten sonra ates artirilir ve çorba biraz kaynatilir. Afiyet olsun

Domatesli Et

Malzemeler

1 kg. kuzu ( ya da dana eti)
1 çorba kasigi margarin
2 adet domates
1 adet soğan
tuz

Yapılışı

Bir çorba kasigi margarin ve eti tencereye koyup, hizli ateste kavurun. Yemeklik dogradiginiz sogani ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabugunu soyup küçük küçük dograyin ve biraz su ilave edip kanstirin, pismeye birakin. Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı

Malzemeler

3 su bardagi pirinç
2 çorba kasigi tereyagi
4 su bardagi et suyu
Tuz

Yapılışı

Yapilis Tarifi
Pirinci ayiklayin ve ilik suda islatip 20-25 dakika bekletin. Pirinci bol suyla yikayip iyice süzün. Et suyunu bir tasim kaynatin. Bir tencerede tereyagini eritin ve pirinç ilave edin. Kevgirle 10 dakika kadar, pirinçleri kirmadan karistirarak kavurun. Sicak et suyunu ilave edip tuz atin ve bir tasim kaynatin. Daha sonra pilavin altini kisin (kaynama noktasinda kalmali) ve kapagi kapali tutarak 15-20 dakika çok hafif ateste pisirin. Yemegi ocaktan aldiktan sonra bes dakika demlendirilip bir kere karistirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Mevsim Salatası

Malzemeler
1 adet kivircik salata
2 adet salatalik
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kirmizi lahana
2 adet domates
1/2 bardagi zeytinyagi
1 adet limon
Tuz

Yapılışı

Salata yapraklarini yikayin, suyu iyice süzüldükten sonra dograyin. Salataligi ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarini soyduktan sonra rendeleyin. Kirmizi lahanayi ince kiyin. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabagina yerlestirin. Zeytinyagi, limon suyu ve tuzu karistirip, salatanin üzerine dökün.Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 12:05 pm

Anemonun günlük menüleri... 554106 arkadaşım siz süpersiniz gerçekten çok seviyorum hamarat bayanları muhabetlerini paylaşımlarını kendinize ait bunlar sizin değilmi Anemonun günlük menüleri... 850311
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 12:59 pm

3.Menüye uygun malzemelerim var bu akşama pişrebilrim...Paylaşımın için teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptySalı Ekim 27, 2009 1:29 pm

canımm menüleri ayrı ayrı konularda acarsan mUhtesem olacak
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:07 pm

teşekkür ederim,evet menülerin hazırlanması bana ait..bir ara yerel bir gazeteye yazacaktım onun için hazırlamıştım ve bir kaç sitede de yayınlanmıştı..))).Maalesef çok hamarat bir bayan değilim ama yemek yapmaktan ve onları dostlarıma sunmaktan zevk alıyorum..)))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:10 pm

MENÜ 4



Beşamel Soslu Kabak

Malzemeler
1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates
2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Besamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi
1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
Tuz

Yapılışı

Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu çekinceye kadar pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin.
Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin.
Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri serpin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin. Afiyet olsun.


Peynirli Fırın Makarna

Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margar
1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
tuz-karabiber
½ kaşığı hindistancevizi

Yapılışı


Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.
Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün. Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.Afiyet olsun

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler
11 kaşık şeker
12 kaşık irmik
1,5 lt süt
1 kaşık margarin
1 paket kakaolu bisküvi
vanilya


Yapılışı

Biskuvi ve vanilya haric tum malzemeleri karistirarak,muhallebiyi pisirin.Yarisını borcama dökün.Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin ve muhallebinin üzerine yayın.Kalan muhallebiyide döküp istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:13 pm

Menü 5

Mercimek Çorbası

Malzemeler

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

Yapılışı

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.Afiyet olsun

Çiftlik Kebabı

Malzemeler
1 kg. kuzu eti
3 çorba kasigi yag
3 adet domates
maydanoz
sogan
dereotu
kekik
biber
tuz

Yapılışı

Eti, halka halka dogradiginiz sogan ile yagda kavrup biber ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katip, su katmadan pisirin. Istenirse taze sogan da konabilir.
Afiyet olsun

Akdeniz Salatası

Malzemeler
2 Adet salatalik
2 Adet yesil biber
1 Adet kirmizi sogan
200 gr beyaz peynir
1 Kilo domates
100 gr siyah zeytin
100 gr yesil zeytin
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze nane
3-4 Çorba kasigi zeytinyagi
Yarim limon
Tuz

Yapılışı


Salataliklari soyup çekirdeklerini çikardiktan sonra iri küpler halinde dograyin.
Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kisimlarini temizledikten sonra küçük küçük dograyin.
Sogani soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
Beyaz peynir ve domatesleri küp seklinde dograyin.
Domates, salatalik, biber, sogan halkalarini derin bir kaseye alin.
Ince kiyilmis maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin.
Üzerine zeytinyagi gezdirin.
Peynir ve zeytinleri ekleyip, karistirin.
Üzerine yarim limon sikip, servis yapin. Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

Anemonun günlük menüleri... Empty
MesajKonu: Geri: Anemonun günlük menüleri...   Anemonun günlük menüleri... EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:45 pm

anemon ben konuları actım sende oyle acarsan emın ol kı her menune daha yorumlar alırsın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Anemonun günlük menüleri...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Menü 5 Anemonun Mutfagından
» Menü 1 Anemonun Mutfagından
» Menü 2 Anemonun Mutfagından
» Menü 3 Anemonun Mutfagından
» Menü 4 Anemonun Mutfagından

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: