DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapCevizli Burma Baklava Kayitol

 

 Cevizli Burma Baklava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
adige
Amatör Üye
Amatör Üye
adige


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 87
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 9
Puan Puan : 175

Cevizli Burma Baklava Empty
MesajKonu: Cevizli Burma Baklava   Cevizli Burma Baklava EmptySalı Ekim 20, 2009 9:03 am

Malzemeler:

  • 500gr. baklavalık yufka
  • Yaklaşık 150gr. tereyağı
  • 2-3 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • şerbeti için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • şekil vermek için tercihen ince oklava

Yapılışı:

  1. Tozşeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  2. Limonu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Baklava yufkalarını kısa kenarı önünüze gelecek şekilde boylamasına açın.
  4. Bir yufkayı iki üç parmak katlayıp oklavayı üzerine koyun. Yufkanın heryerine öğütülmüş ceviz içi serpiştirin.
  5. Oklavaya sarıp bir tarafından çekerek yufkayı büzün ve oklavadan çıkarın. Hafif yağlanmış tepsiye çıkarıp yerleştirin. (Tepsiniz dikdörtgense iki yufkayı yanya düz olarak yerleştirebilirsiniz. Eğer yuvarlak tepsi kullanıyorsanız ortadan başlayıp sararak dolayabilirsiniz. Fakat yuflaraın çok açılmamasına dikkat edin.
  6. Bütün yufkaları aynı şekilde bitirdikten sonra tereyağını eritip 30 saniye kadar hafif ateşte kaynatın. Çıkan beyaz tortusunu atıp saf yağını kullanarak fırça ile kaynayan yağı yufkalara sürerek yedirin. Bunu yaparken yağı arada ocakta sıcak tutun ki yufkalar daha iyi çeksin.
  7. Tercihen tırtıllı bir bıçakla baklavaları üçe kesin.
  8. Isıtılmış 180C dereceli fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından alıp 5 dakika kadar ilk sıcaklığın gitmesi için bekletin.
  10. Dilimlenmiş baklavaları her seferinde 3-4 tane alıp soğumuş şerbete atın ve 5 saniye kadar şerbette bekletin. Hemen kalan şerbeti süzüp servis tabağına aktarın.
  11. Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra baklavaları bir peçete ile kapatın. (Üzerini tamamen kapatırsanız yumuşama ihtimalleri yüksektir


ALINTI...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Cevizli Burma Baklava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cevizli Baklava (12 Kişilik)
» Cevizli ve Çikolatalı Rulo Pasta
» Patatesli Cevizli Pasta
» CEVİZLİ TURP SALATASI
» *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: