DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapKAFKAS GÖZLEMESİ.. Kayitol

 

 KAFKAS GÖZLEMESİ..

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
adige
Amatör Üye
Amatör Üye
adige


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 87
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 9
Puan Puan : 175

KAFKAS GÖZLEMESİ.. Empty
MesajKonu: KAFKAS GÖZLEMESİ..   KAFKAS GÖZLEMESİ.. EmptySalı Ekim 20, 2009 8:53 am

Kafkas Gözlemes
KAFKAS GÖZLEMESİ.. Volbaktd6ax9
Türkçesi kafkas gözlemesi diyebiliriz ama kafkas halkı arasında degişik isimlerle anılır. çeçence jeypelgeş, kumuklarda çudu, kuşhalarda velibah diye bilinir.
MALZEMELERİ:
İçi için:
- 1 kilo patates
- 1 bardağı süt
- tuz, kara biber
Hamuru için:
- 1 kilo un,
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kasıgı tuz (tuzunu isteğe bağlı ayarlabilirsiniz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ aldıgı kadar su.
- 250 gr tereyağ
İçinin hazırlanışı:
Patatesi haşlayın ve püre yapın içine sütü isteğinize göre tuzu ve baharatları katın iyice karıştırın. Sonra portakal büyüklüğünde patatesden toplar yapın bir kenara koyun.
Hamurun hazırlanışı:
Unun ortasını havuz şeklinde açın tuzunu atın ve diger sıvı malzemeleri katın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
YAPILIŞI:
Hamuru yumurtadan biraz büyük bezeler yapın tabak büyüklügünde (15-20 cm çapında) 1 cm kalınlıgında açın. Hazırladıgınız patates toplarından hamurun ortasına koyun ve hamurun kenarlarından tutarak bir bohça gibi toplayıp sıkıca yapışdırın ve unlayarak fazla basdırmadan yavaş yavaş oklava yardımı ile (35-30 cm çapında) tabak büyüklüğünde açın Hamurları açarken oklava kullanmadan patatesleri dışarıya çıkarmadan elinizle yavaş yavaş açarsanız daha iyi olur ben kolaylık olsun diye oklava ile yapılışını anlattım.sacda veya tavada iki tarafını kızartın bir tepsiye alarak, tereyağ ile iki tarafınıda yağlayın.(Ben yağı eritip bir fırça yardımı ile sürüyorum bu daha kolay ve temiz oluyor)Dört veya altı parçaya keserek, yanında salata veya ayran ile sıcak servis edin.


ALINTI...


En son naz tarafından Cuma Kas. 13, 2009 12:01 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
mikrotem1
Amatör Üye
Amatör Üye
mikrotem1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 05/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 91
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 3
Puan Puan : 118

KAFKAS GÖZLEMESİ.. Empty
MesajKonu: Geri: KAFKAS GÖZLEMESİ..   KAFKAS GÖZLEMESİ.. EmptyPerş. Kas. 12, 2009 11:45 pm

eline saglık lezzetli görünüyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KAFKAS GÖZLEMESİ..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Yöresel yemekler-
Buraya geçin: