Malzemeler:
25-30 adet kabak çiçeği
3 adet kuru soğan
Her çiçek için 1 yemek kaşığı pirinç
yarım demet nane
yarım demet maydanoz
1 kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle Kabak çiçeklerinin ortasındaki ve dışındaki fazlalık olan çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıyoruz ve çiçekleri kapanmaması için su dolu bir kabın içinde bekletiyoruz.
Daha sonra bir tavaya ya da tencereye soğanları ister rendeleyin ister küp şeklinde küçük küçük doğrayın ve yağda biraz kavurun.
Kavrulan soğanlara domates salçasını ve daha sonra da yıkadığımız pirinçleri ekleyip 1 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Daha sonra ocağın altını kapatıp, baharatlarını ve doğradığımız yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra dolma içimizi hazırlamış oluyoruz.
Bu kadar uğraşamam derseniz, tüm malzemeleri çiğden karıştırabilirsiniz.
Daha sonra suyun içindeki çiçeklerin içine hazırladığımız harçtan tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek hazırlıyoruz.
Doldurduğunuz dolmaları tenceremize sık bir şekilde dizip Üzerini tabakla kapatıyoruz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını da kapatıyoruz.
Pirinçleri iyice piştikten sonra ocağın altını kapatıp dolmaları soğumaya bırakıyoruz. (Üzerine limon sıkarak yemenizi tavsiye ederim.)
Afiyet olsun
Not: Dolmalar iyice soğuduktan sonra servis ediniz. sıcakken servis etmeye kalkarsanız, dağılabilir.