bazlama Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapbazlama Kayitol

 

 bazlama

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
ahsen58


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

bazlama Empty
MesajKonu: bazlama   bazlama EmptyÇarş. Kas. 03, 2010 7:54 pm

bazlama Bazlama3ty7

MALZEMELER:
- 1 kilo un,
- 1 paket maya (ben kuru kullandım),
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- yeteri kadar ılık su,

HAŞHAŞLI KATMER İÇİN:
- 4-5 kaşık haşhaş ezmesi,
- 1 bardağı sıvı yağ,
- 1-2 kaşık şeker (damak zevkinize kalmış),
- tereyağı (üzerine sürmek için)

HAZIRLANIŞI:
Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın. Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir. Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır.

bazlama Bazlamasadeyapilisum1

Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor. Resimde gördüğünüz gibi tatlı tabağından az büyük açın ve teflon tavada, orta ateşte önlü arkalı pişirin. Henüz sıcakken üzerine tereyağ sürün... afiyet olsun



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

bazlama Empty
MesajKonu: Geri: bazlama   bazlama EmptyÇarş. Kas. 03, 2010 11:29 pm

of of of harika canım istedi bizim buralarda bilmezler bu bazlamayı bizde iç onaduldan bir aile dostundan öğrendik ramazanlarda suhurlarda muhahak hemen hemen her gece yapıyorum ben bu bazlamayı biz biraz değiştirdik iki kat olarak yapıyorum ortasına kıymamalı haraç koyuyorum çok lezetli oluyor tavsiye ederim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
ahsen58


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

bazlama Empty
MesajKonu: Geri: bazlama   bazlama EmptyPerş. Kas. 04, 2010 7:51 am

biz de her çeşidini yapıyoruz ablacım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

bazlama Empty
MesajKonu: Geri: bazlama   bazlama EmptyPerş. Kas. 04, 2010 9:50 am

Bunu bizde biliriz,her çeşidi güzel olur...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
bazlama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kahvaltılıklar-
Buraya geçin: