DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 gırniç :çerkez yemeği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

MesajKonu: gırniç :çerkez yemeği   Salı Ekim 26, 2010 6:42 pm





dün çerkez yemeği gırniç yaptım benim küçük eltim çerkez ondan öğrendim bu yemeği genelde çerkezler çok yapar gırniçin yoğurtlusu ve tavuklusuda oluyor tavuk haşlanım onun suyuyla pişiyor tavuklarda içine didiliyor ama biz salçalısını daha çok seviyoruz sık sık ta yapıyorum çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim geçelim tarifine
malzemeler
un
tuz
su
sarımsak
salça
tereyağ veya margarin
isterseniz bir tanede yumurta
yapılışı

Unu ve tuzu yoğurma kabına alıp suyunu yavaş yavaş ekleyerek kulakmemesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 10-20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurdan büyük parçalar koparıp merdaneyle biraz açıyoruz ve şeritler kesiyoruz.Daha sonra bu şeritleri elimizle yuvarlayarak serçe parmak kalınlığına getirip yaklaşık 2 parmak eninde kesiyoruz. Kalburabastıda olduğu gibi hamurun üzerine basıp yuvarlayarak inceltiyoruz ve unlanmış tepsiye diziyoruz.( Bu miktardaki unla iki tepsi hamur elde ediyoruz.)
Artık haşlanma aşamasına geldik. Önceden tencereye hazırladığımız suyu ocağa alıp kaynatıyoruz. Tuzunu ve 2 kaşık sıvıyağını ilave ediyoruz. Daha sonra haşlanmak üzere hamurlarımızı kaynar suya atıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlanmaları gerekiyor.( Kontrol ederken ortadan böldüğümüz hamurların iç kısımları hala beyazsa daha pişmemiş demektir.) Haşlanan hamurları servis tabağına alıyoruz.
Servis tabağına aldığımız hamurların üzerine tavada tereyeğı eritiyoruz üzerine sarımsak ve salça ilava edip gırnıçlerimizin üzerine döküyoruz bu kadar herkese afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

MesajKonu: Geri: gırniç :çerkez yemeği   Salı Ekim 26, 2010 6:52 pm

az önce bloğunu gezdim canım süper yemeklerin hepsi sanamı ait. Bu tarifi denemek istiyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

MesajKonu: Geri: gırniç :çerkez yemeği   Salı Ekim 26, 2010 8:09 pm

evet ablacım hepsi bana ait deneyebilirsin çok güzel oluyor ben devamlı yapıyorum çocuklarım çok seviyor her gün yapsam yenir yani
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
rayye
Deneme Mod
Deneme Mod
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 189
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 17
Puan Puan : 354

MesajKonu: Geri: gırniç :çerkez yemeği   Çarş. Ekim 27, 2010 5:10 am

eline sağlık kardeşim görüntüsü gibi tadıda süperdir .bende yapayım bari canım çekdi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

MesajKonu: Geri: gırniç :çerkez yemeği   Çarş. Ekim 27, 2010 7:24 am

evet ablacım güzel oluyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
gırniç :çerkez yemeği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Yöresel yemekler-
Buraya geçin: