DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapPİLAV PASTASI Kayitol

 

 PİLAV PASTASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

PİLAV PASTASI Empty
MesajKonu: PİLAV PASTASI   PİLAV PASTASI EmptySalı Ekim 26, 2010 10:57 am

PİLAV PASTASI 73450_453949794846_137280359846_5220221_1521613_n



Sebzeli Tavuklu Pilav Pastası Yemek Tarifi - 10 kişilik
Kalori : 360 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 15 dk.
Malzemeleri

2 Su Bardağı Pirinç

1 Adet Tavuk Göğsü

1 Su Bardağı Tel Şehriye

3 Fincan Tereyağı

1 Çay Bardağı Bezelye

2 Adet Sivri Biber

1 Yarım Demet Maydanoz

1 Yarım Demet Dereotu

1 Adet Havuç

1 Tutam Tuz

1 Tutam Karabiber

Hazırlanışı
Pirinci ıslatalım. Tavuk göğsünü içine soğan eklenmiş tuzlu biberli suda haşlayalım. Yumuşayınca etleri didikleyip suyunu kenara ayıralım. Ayırdığımız 3 su bardağı tavuk suyunu ve ıslattığımız pirinç ile sade pilav pişirelim. Diğer tarafta havucu ve biberleri ufak doğrayalım. Derin bir tencerede bezelye ile birlikte az tuzlu suda 10-15 dakiak yumuşayana kadar haşlayalım. Pilavımızı demlenince ikiye ayıralım. Yarısının içine halanmış sebzeleri ve ince doğranmış dereotu ile maydanozu karıştıralım.Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağda şehriyeyi rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Emici kağıda alalım. Derin uzun bir kek kalıbını yağlayıp dibine şehriyeyi yerleştirelim. Şehriyenin üzerine sebzeli pilavı, üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ve en üstüne beyaz pilavı ilave edelim. Her katı iyice bastıralım. Sıcak olarak ters çevirip servise sunalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PİLAV PASTASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kestaneli Kalp Pastası
» PUDİNGLİ BİSKUVI PASTASI
» MİLENYUM PASTASI
» Doğum Günü Pastası
» Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: