DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yapMantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Kayitol

Paylaş
 

 Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Empty
MesajKonu: Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)   Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) EmptyC.tesi Ekim 23, 2010 3:37 pm

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Kanlica_mantari_kavurmasiKararmaması için haşlama suyuna mutlaka limon eklemeniz gereyor. Büyük olan mantarları küçük parçalar halinde doğradım, ufak olanları ise ayrı bir tencerede bütün olarak haşladım. Küçük mantarlarla güzel bir et yemeği yapmayı düşünüyorum :)Hazırladığınız mantar kavurmasını sade olarak tüketebileceğiniz gibi gözleme , börek ya da farklı hamur işlerinde iç olarak kullanabilirsiniz. Kastamonuluların meşhur etli ekmeklerine alternatif olarak yaptıkları manarlı ekmek’ e bu şekilde ormandan topladıkları mantarlardan hazırladıkları içleri kullanırlar ve inanılmaz lezzetlidir. Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler…Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Kanlica_mantari

Malzemeler:500 gr kanlıca mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
yarım bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
KarabiberYapılışı:1- Mantarları bol suda yıkayın, yıkadığınız mantarları küpler halinde doğayın.
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın, içine yarım limon suyunu sıkın, doğradığınız mantarları suya aytın ve 10 dakika kadar haşlayın.
3- Haşladığınız mantarları süzün.
4- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın. Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin.
5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
6- Tuz karabiber ile tatlandırarak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
ahsen58

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Empty
MesajKonu: Geri: Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)   Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) EmptyPaz Ekim 24, 2010 11:30 am

of of of çok güzel bir görüntü çok severim mantarı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
rayye
Deneme Mod
Deneme Mod
rayye

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 189
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 17
Puan Puan : 354

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Empty
MesajKonu: Geri: Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)   Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) EmptyPaz Ekim 24, 2010 6:25 pm

ellerine sağlık canım görüntü süper
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) Empty
MesajKonu: Geri: Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)   Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) EmptyPtsi Ekim 25, 2010 7:26 am

Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) 554106 Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı) 737702
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Mantar Kavurma (Kanlıca Mantarı)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Yöresel yemekler-
Buraya geçin: