DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yapMilföy Hamurlu Bıldırcın Kayitol

Paylaş
 

 Milföy Hamurlu Bıldırcın

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Milföy Hamurlu Bıldırcın Empty
MesajKonu: Milföy Hamurlu Bıldırcın   Milföy Hamurlu Bıldırcın EmptyCuma Ekim 22, 2010 7:13 am

Milföy Hamurlu Bıldırcın Milfoyhamurlubildircin Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 75 dakika

6 kişilik

Gerekli malzemeler:

  • 500 gr milföy hamuru

  • 2 yumurta sarısı
  • 6 adet bıldırcın
  • 3 adet küçük havuç
  • 1 büyük patates
  • 4-5 adet pırasa
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, Karabiber
  • 5 adet defne yaprağı

1- Bıldırcınları bir kaba koyun. Defne yaprağı ve kekiği bıldırcınlara ekleyip 4 su bardağı su ilave ederek 20 dakika pişirin. Ara sıra biriken köpüğü alın.

2- Bıldırcınlan kaptan alıp çorbayı 40 dakika daha pişirin. Soğuyan etleri kemiklerinden ayırıp parçalayın.

3- Sebzeleri ince uzun doğrayıp bir kaba koyun, bir miktar haşlama suyu ile pişirin. Bu arada bıldırcın suyunu süzgeçten geçirin. 2 su bardağı kadannı kaynatıp tuz ve karabiber ekleyerek soğumaya bırakın.

4- Ayırdığınız su soğuduktan sonra üzerinde birikmiş olan yağ tabakasını alın. Defne yapraklarını içinden çıkarıp ısıtın ve tekrar ince delikli süzgeçten geçirin. Sebzeleri, bıldırcın suyu ve küçük küçük doğranmış etlerle birlikte kaselere koyun.

5- Milföy hamurlarını kaselerin sadece kenarlarına bastırarak yerleştirin ve kaseleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 220 derecedeki fırında, milföy hamurlan kabarıp üzeri kızanncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Not: Arzuya göre bıldırcın yerine tavuk eti de kullanılabilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
ahsen58

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

Milföy Hamurlu Bıldırcın Empty
MesajKonu: Geri: Milföy Hamurlu Bıldırcın   Milföy Hamurlu Bıldırcın EmptyCuma Ekim 22, 2010 8:30 am

çok güzel
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Milföy Hamurlu Bıldırcın Empty
MesajKonu: Geri: Milföy Hamurlu Bıldırcın   Milföy Hamurlu Bıldırcın EmptyCuma Ekim 22, 2010 8:34 am

saol canım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Milföy Hamurlu Bıldırcın
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: