Kalburabastı Tarifi Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapKalburabastı Tarifi Kayitol

 

 Kalburabastı Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Kalburabastı Tarifi Empty
MesajKonu: Kalburabastı Tarifi   Kalburabastı Tarifi EmptyCuma Ekim 22, 2010 7:11 am

Kalburabastı Tarifi KalburabastiMalzemeler1,5 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 fincan (kahve fincanı) irmik
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar unİçine;1 su bardağı kırılmış cevizŞerbeti için3 su bardağı şeker
3 su bardağı suHazırlanışıHamur için söylenen malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz. Ortasına kırılmış cevizimizden koyup şekillendiriyoruz. Bir yüzünü kalbur ya da rende gibi bir şeyin üzerine bastırıp izini çıkartıyoruz. Ya da çatalla üzerinde iz oluşturabilirsiniz. Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Fırından çıkardığımız zaman üzerine önceden yaptığımız soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kalburabastı Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BROWNİE TARİFİ, BROVNİ TARİFİ
» mantı tarifi
» Ağlayan Kek tarifi
» Ajvar Sosu Tarifi
» Gelin turşusu tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: