KAĞIT KEBABI Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapKAĞIT KEBABI Kayitol

 

 KAĞIT KEBABI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

KAĞIT KEBABI Empty
MesajKonu: KAĞIT KEBABI   KAĞIT KEBABI EmptyPerş. Eyl. 24, 2009 10:38 pm

Kağıt Kebabı

--------------------------------------------------------------------------------

Sponsored Links Malzemeler
• 300 g arpacık soğanı
• 250 g (iri) domates
• 100 g sivribiber
• 30 g Sana (2 çorba k.)
• 5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
• 750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but veya koldan)
• kekik
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• l su bardağı bezelye
• l demet dereotu(iri kıyılmış

kagit-kebabi1

Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu eti,arpacık soğanı,kekik, tuz ve biberi karıştırıp, yağlı kağıdın üzerine koyun.
Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.Kalan malzemeyi de ilave edip,malzemenin tümünü tencerede eritilmiş Sana ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıda koyup kağıdı ikiye katlayın.Yağlı kağıtları açık kenarlarından kıvırarak kapatıp,tepsiye dizin.

HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarım soyun. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın.Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın.Malzemenin tümünü tencereye katıp,bir kaşıkla iyice karıştırın.Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden,eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin.Kağıtları katlayıp,açık kenarından kıvırarak kapatın.Kağıt kebabını fırın tepsisine dizin.Tepsiyi önceden 170° C’ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp,45-60 dakika pişirin.Kağıt kebaplarını fırından alın.Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KAĞIT KEBABI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  Hatay Kağıt Kebabı
» EVİNİZİ KAĞIT ÇİÇEKLERLE SÜSLEYİN
» tepsi kebabı
» orman kebabı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Et ve Tavuk Yemekleri-
Buraya geçin: