Kağıt Kebabı
--------------------------------------------------------------------------------
Sponsored Links Malzemeler
• 300 g arpacık soğanı
• 250 g (iri) domates
• 100 g sivribiber
• 30 g Sana (2 çorba k.)
• 5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
• 750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but veya koldan)
• kekik
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• l su bardağı bezelye
• l demet dereotu(iri kıyılmış
kagit-kebabi1
Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu eti,arpacık soğanı,kekik, tuz ve biberi karıştırıp, yağlı kağıdın üzerine koyun.
Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.Kalan malzemeyi de ilave edip,malzemenin tümünü tencerede eritilmiş Sana ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıda koyup kağıdı ikiye katlayın.Yağlı kağıtları açık kenarlarından kıvırarak kapatıp,tepsiye dizin.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarım soyun. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın.Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın.Malzemenin tümünü tencereye katıp,bir kaşıkla iyice karıştırın.Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden,eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin.Kağıtları katlayıp,açık kenarından kıvırarak kapatın.Kağıt kebabını fırın tepsisine dizin.Tepsiyi önceden 170° C’ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp,45-60 dakika pişirin.Kağıt kebaplarını fırından alın.Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak servis yapın.