İÇLİ EKMEK Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapİÇLİ EKMEK Kayitol

 

 İÇLİ EKMEK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

İÇLİ EKMEK Empty
MesajKonu: İÇLİ EKMEK   İÇLİ EKMEK EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:35 pm

İÇLİ EKMEK Iliekmek01

Malzemeler:

  • 5 adet ekmek hamuru


İç malzemesi:

  • 200 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)


Yapılışı:

  1. İçini hazırlamak için ; önce tavaya 1 bardağı sıvıyağın yarısını aktarın. Daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ilave edin şeffa bir renk alana kadar kavurun. En son olarakta kup şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Tuz ve karabiber ( isterseniz pulbiber) ilave edin ve yaklaşık 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak patetesli harcı pişirelim.
  3. Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  4. Hamuru dörde bölün.
  5. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın.
  6. Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına patatesli içten dörtte birini koyun.( ben biraz peynir de ufaladım içine)
    İÇLİ EKMEK Ili_ekmek1
  7. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  8. Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastırın. Daha sonra iki ununu birleştirecekmiş gibi bir simit yapın(ben şeklini böyle tercih ettim. Ama siz isterseniz uzun olarak ta tepsiye yerleştirebilirsiniz.) Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
    İÇLİ EKMEK Ili_ekmek2
  9. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
  10. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  11. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
  12. Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.
İÇLİ EKMEK Iliekmek
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İÇLİ EKMEK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FIRINDA OMLETLİ EKMEK
» Salçalı Ekmek
» Ekmek Dolması
» Sarımsaklı Ekmek
» Bayat Ekmek Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: