DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapELMA - ELMALI TART Kayitol

 

 ELMA - ELMALI TART

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

ELMA - ELMALI TART Empty
MesajKonu: ELMA - ELMALI TART   ELMA - ELMALI TART EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:33 pm

ELMA - ELMALI TART Elmaltart



Malzemeler:

Hamur için:



  • 320 gram un (2 su bardağı)
  • 1 kaşığı tuz
  • 125 gr. margarin
  • 3 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 5-7 yemek kaşığı su


İçine:



  • 4-5 adet elma (tercihen golden)
  • 150 gram toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


Yapılışı:


  1. Hamur malzemelerini genişçe bir kaba koyun ve iyice yoğurup hamur haline getirin.
  2. Elmaların ortalarını temizleyip ince dilimler kesin.Elmalara diğer iç malzemelerini katıp iyice harmanlayın.
  3. Hamuru 2/3 ve 1/3 olmak üzere ikiye bölün. 2/3 'lik kısmı oklavayla açın. Tabanını ve kenarını yağlayıp unladığınız 22-24 cm'lik yuvarlak tepsiye(borcama), kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
  4. Yaptığınız elmalı içi üzerine döşeyin.
  5. 1/3'lük hamuru da açıp üstünü bu hamurla kapatın. Kenarlarını bir çatalla bastırarak yapıştırın. Üstteki hamura çatalla veya bıçakla delikler açın ki ısı girsin ve elmalar pişsin.
  6. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin (Akan elma suyunun fırınınıza yapışmaması için, kabın altına boş tepsi koymakta yarar var). Dilerseniz elmalı tartın yanına (tart ılık olacak) vanilyalı dondurma koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ELMA - ELMALI TART
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Süpriz Tart
» Elmalı Fındıklı Örgü
» elmalı çikolata soslu toplar
» elmalı kurabiye
»  Elmalı Piliç Köftesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: