DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 bunları mutlaka not alın

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MesajKonu: bunları mutlaka not alın   Perş. Şub. 04, 2010 8:56 pm

Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.
Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.
Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.
Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz

_________________






нá¥áт ¥íñé…; qíяí$, qéℓí$мé, ѕσηυç... qíяí$ ; ñé∂éñ§íz… qéℓí$мé ; úмíт§íz…§σñυç ; géяéк§íz/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
bunları mutlaka not alın
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» buzzz 1 (soğuk bilmece bunlar biraz tuhaf yaklasmak lazim) [CEVAPLANDI]
» emo kızlar bunlar farklı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: Hobi :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: