DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapAvcı Böreği Kayitol

 

 Avcı Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Avcı Böreği Empty
MesajKonu: Avcı Böreği   Avcı Böreği EmptySalı Şub. 02, 2010 6:26 pm

Avcı Böreği 829448785D1B65BD0847B5DBFAB



Avcı Böreği



Malzemeler,
Krep hamuru için,
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 kaşığı tuz
Harcı için,
100 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Dışı için,
1 adet yumurta
1 kâse galeta unu
Hazırlanışı,
Böreğin harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Maydanoz, ceviz içi ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Krep hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
Yapışmaz tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın.
Krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün.
İki tarafını da kızartın.
Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın.
Kreplerin soğuması için kenarda bekletin.
Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın.
Rulo biçiminde sarın.
Yumurtayı çırpın.
Galeta ununu düz bir tabağa alın.
Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.
Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Avcı Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ÇİN BÖREĞİ
» İRMİK BÖREĞİ
» Paçanga böreği
» Bayat Ekmek Böreği
» Tavuklu Zarf Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: