DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Meyvelerin renklerine göre yararları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

MesajKonu: Meyvelerin renklerine göre yararları   Paz Ocak 31, 2010 10:39 am

Kırmızı renkli meyve ve sebzeler kalp ve damar hastalıklarıyla kanser riskini azaltıp hafızayı geliştiriyor.
Koyu renkli meyve ve sebzeler yaşlanmayı geciktiriyor. Beyaz renkliler kolesterolü düşürüp bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Yeşil meyveler ise görme kaybına karşı koruyucu özelliğe sahip. İşte A'dan Z'ye meyve ve sebzelerin sağlık haritası...Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)'in yaptığı araştırma sağlığımız açısından meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İşte o araştırmadan ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar...

Ya 5 meyve ve sebze ye ya da sularını iç

Beslenme uzmanları yaş ve cinsiyet gözönünde bulundurularak günde 5 veya daha fazla porsiyon meyve ve sebze tüketilmesini tavsiye ediyor. Uzmanlara göre 2 ila 6 yaşları arasındaki çocukların günde 5 porsiyon (normal porsiyonun 3'te 1'i kadar) 7 yaşından büyük çocuk ve kadınların günde 7 porsiyon ve 12 ile 20 yaşlarındaki gençler ve erkeklerin günde 9 porsiyon meyve ve sebze tüketmesi öneriliyor. Sebze ve meyvelerin suyu sıkılmış halde tüketilmesi minerallerin neredeyse yüzde 100'ünün alınmasını sağlıyor.

Turuncu ve sarı meyveler

Kalp krizi ve körlük riskini azalttığı bilinen bu enerjik renkli meyveler kolesterol seviyesini düşürmede de önemli rol oynuyor. Portakal ve bazı turuncu sebze çeşitleri ise gözleri güçlendirme özelliğine sahip olan yüksek miktarda lutein ve zeaksantin pigmentleri içeriyor. Limon portakal greyfurt ve ananas gibi meyveler ise kanseri önleyici özelliği bulunan flavonon yönünden çok zengin.

Koyu yeşil meyve ve sebzeler

Kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltan yeşil meyve ve sebzeler içeriğindeki folik asit sayesinde doğumda meydana gelebilecek kusurları engelliyor. Kırmızı kan hücr elerinin kemiklerin ve dişlerin güçlü olmasını sağlıyor görme kaybına karşı savaşan lutein ve zeaksantin pigmentlerini içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Açık renkli meyveler

Bu gruptaki birçok meyve DNA'yı koruyan kolesterolü düşüren ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşturan sülfürlü bileşikler de içeriyor. Elma armut ve ayvada ise kalp hastalıklarına ve kansere karşı savaşan quersetin pigmenti bulunuyor. Kavun bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca da tavsiye ediliyor.

Kırmızı meyveler

Kiraz elma turp gibi meyve ve sebzelerde bulunan antosiyanin damar sertleşmesini önlemede yardımcı oluyor. Kan basıncını düzenliyor ve iltihaplanmaları durduruyor. Çilek böğürtlen ve nar gibi meyvelerde bulunan ellagic asit ise tütün dumanında islenmiş ette işlenmiş gıdalarda bulunan kanserojen maddeleri etkisizleştirerek kanseri engelliyor. Antioksidanlardan C vitamini ise bağışıklık sistemini güçlendirerek demir emilimini artırıyor kemik deri göz kas kan damarları ve diş eti dokusunu güçlendiriyor.

Çılgın mavi mor ve siyah meyveler

Koyu renkli meyve ve sebzeler kanser riskini azaltmanın yanı sıra kalp ve idrar yolları sağlığını geliştirerek yaşlanmayı da geciktiriyor yaşlanmaya bağlı hafıza kaybına karşı güçlü bir kalkan oluşturuyor. Türkiye'de henüz tüketimi alışkanlığı bulunmayan yaban mersini ve kızılcıkta bulunan antioksidanlar mesane enfeksiyonlarından ülser ve diş eti hastalıklarından korunmayı sağlıyor. Böbreklerin çalışmasını sağlayıp kalp atışlarını düzenleyen siyah üzümler ise kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücreleri yeniliyor.
Bugün
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MesajKonu: Geri: Meyvelerin renklerine göre yararları   Paz Ocak 31, 2010 7:32 pm

Renkli taşların mucizesini biliyordum demek meyvelerinde rengine göre mucizesi varmış ilginç geldi doğrusu paylaşımın için teşekkürler...

_________________






нá¥áт ¥íñé…; qíяí$, qéℓí$мé, ѕσηυç... qíяí$ ; ñé∂éñ§íz… qéℓí$мé ; úмíт§íz…§σñυç ; géяéк§íz/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
şerife06
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 271
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 50
Puan Puan : 392

MesajKonu: Geri: Meyvelerin renklerine göre yararları   Paz Ocak 31, 2010 10:06 pm

çok güzel paylaşımdı teşekürler........
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
yağmur
Süper üye
Süper üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

MesajKonu: Geri: Meyvelerin renklerine göre yararları   Ptsi Şub. 01, 2010 8:24 am

un
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Meyvelerin renklerine göre yararları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: Hobi :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: