kümbet pasta Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapkümbet pasta Kayitol

 

 kümbet pasta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

kümbet pasta Empty
MesajKonu: kümbet pasta   kümbet pasta EmptyPtsi Ara. 28, 2009 3:22 pm

kümbet pasta 464551 kümbet pasta 464551 kümbet pasta 1235682074resim_256
çok severek yedik bütün aile ve misafirlerim bence kesinlilkle deneyin hiç yağ kullanılmadan yapılan hafif ve çok lezzetli bir pasta...

MALZEMELER:

4 yumurta (ben 3 kullandım)
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:
1 litre süt(ben 5 su bard. koydum)
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.
Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.
Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.
Bu arada süt nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.
Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.
Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.
Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kümbet pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Yaş Pasta (12 ay)
» GÖÇMEN PASTA
» ÇİKOLATALI ŞATO PASTA
» ıspanaklı kakaolu pasta
» Ponpon pasta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: