DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapSodalı Börek-II Kayitol

 

 Sodalı Börek-II

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Sodalı Börek-II Empty
MesajKonu: Sodalı Börek-II   Sodalı Börek-II EmptyPtsi Ara. 28, 2009 12:16 pm

Sodalı Börek-II 6a00d8341c913e53ef00e5534e30b48833-500wi
Sodalı Börek-II

Malzemeler:

  • Milföy hamuru (tepsiye göre değişiyor)
  • 2 adet yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 baş soğan
  • 1 kaşığı nane
  • 1 kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım kaşığı pul biber
  • 1 şişe soda


Yapılışı:

  1. Biraz sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  2. Tepsinin 1 sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır.
  3. 1 yufka didiklenir ve milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır.
  4. Üzerine börek harcı yayılır.
  5. Tekrar 1yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır.
  6. Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır.
  7. Milföyleri üçgen olacak şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı heryere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ila kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün 1 yumurta ve birazsıvıyağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.

Afiyet Olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sodalı Börek-II
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinli Börek
» pırasalı börek
» oktay usta dan pastırmalı çıtırdayan börek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: