DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapBoza Kayitol

 

 Boza

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

Boza Empty
MesajKonu: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 1:19 am

MALZEMELER
2 bardak bulgur
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2.5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya

Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

12 kişilik

HAZIRLANIŞI
Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
Tarçınla servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sebil
Amatör Üye
Amatör Üye
sebil


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 17/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 404
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 48
Puan Puan : 641

Boza Empty
MesajKonu: Geri: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 3:20 pm

denesimmiki acaba ,hiç içmedim boza ama hep merak ederim tadını Boza 444994
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

Boza Empty
MesajKonu: Geri: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 3:45 pm

ben yapmadım ama burada boza çok satılıyor çok güzel bir lezet dene derim bu tarif satılan bozalar gibi olurmu bilemem şerife arkadaşımız bu tarifi denemiş çok güzel olduğunu bildirdi o düdüklü tencerede yapmış bende dükülüde deniycem
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
şerife06
Amatör Üye
Amatör Üye
şerife06


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 271
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 50
Puan Puan : 392

Boza Empty
MesajKonu: Geri: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 9:28 pm

arkadaşlar yoğurt koymayın düdüklüde yapın...süzgeçten geçirin içinde hiç pütür olmasın sonra tarifteki gibi yapın......koyulaşınca su ilave edilir....1 yada 2 gün sonra tam tadını buluyor.çBoza 978403 ekşi istemeyenler akşama içebilirler...........tarif ben hep yapıyorum güzel oluyor deneyin.......üzerine tarçın ve leblebi konur.........
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
şerife06
Amatör Üye
Amatör Üye
şerife06


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 271
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 50
Puan Puan : 392

Boza Empty
MesajKonu: Geri: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 9:30 pm

Boza BozaLeblebiliBoza Nasıl İçilir: şeker biraz daha fazla konabilir...

Boza soğuk olarak içilir.Üstüne tarçın ilave edilebilir. Normal içilebileceği gibi bardak içine koyarak orta boy kaşık ile içilmesi de tavsiye edilir. Bozanın Faydaları: Bozanın faydaları da oldukça fazla. Farklı lezzetiyle soğuk ve uzun kış gecelerini ısıtan boza, vitamin deposu özelliği de taşıyor.Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında ürettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmı kolaylaştırıcı etkisi var. Süt yapıcı özelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. Bozanın faydalarının TÜBİTAK'ta yapılan araştırmayla ortaya konulmuştur: "Kolera hastalığında bile etkili olduğu söylenir. Bir vitamin deposu aynı zamanda. İçindeki yağ oranı da sıfır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yubame
Kadıncamoderatör

Kadıncamoderatör
yubame


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 20/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 280
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 47
Puan Puan : 375

Boza Empty
MesajKonu: Geri: Boza   Boza EmptyC.tesi Ara. 26, 2009 11:05 pm

bizim evde bi ben severim bozayıı kendim içinde bukadar zamaete grmem vallaha olsa içerim ama arada marketten alıyom nefsimi lörlüyoru işte emeğine sağlık
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Boza
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: