DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yapCevizli Baklava (12 Kişilik) Kayitol

Paylaş
 

 Cevizli Baklava (12 Kişilik)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Cevizli Baklava (12 Kişilik) Empty
MesajKonu: Cevizli Baklava (12 Kişilik)   Cevizli Baklava (12 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 2:01 pm

CevizliBaklava (12 Kişilik)

Cevizli Baklava (12 Kişilik) Ymk_198 Malzemeler
Hamuru İçin:
1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz
Üzerine: 1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon


Yemeğin Tarifi
Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın. Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 bardağı süt, 1 bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin.

1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın. İçine koymak için 1 paket Margarini eritin.

2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin. Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin.

3) Üzerine ikinci yufkayı serin. Aym şekilde yine yağ serpin.

4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin. Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin. Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin.

5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin. Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin. Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın. Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
şerife06
Amatör Üye
Amatör Üye
şerife06

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 271
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 50
Puan Puan : 392

Cevizli Baklava (12 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Cevizli Baklava (12 Kişilik)   Cevizli Baklava (12 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 3:18 pm

çok güzel görünüyo Cevizli Baklava (12 Kişilik) 399185
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Cevizli Baklava (12 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Cevizli Baklava (12 Kişilik)   Cevizli Baklava (12 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 3:19 pm

Cevizli Baklava (12 Kişilik) 129114
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Cevizli Baklava (12 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: