MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI Kayitol

 

 MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
sebil
Amatör Üye
Amatör Üye
sebil


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 17/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 404
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 48
Puan Puan : 641

MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI Empty
MesajKonu: MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI   MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 7:17 pm

Mutfak ile ilgilenmeye başlayanların veya yalnız yaşayanların en aşina olduğu yemek çeşitlerinden biridir pilav. Ancak o kadar çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 ve sık yapılması, pilavın en iyi bilinen ve en güzel yapılan tarif olduğunu ifade etmiyor maalesef! Tam tersine, pilav yapılması en hassas, tavının/kıvamının tutturulması en zor tariflerden biridir. Kendisi dışında lezzet veren başka malzemelerin katılmaması, bu tarifin kıvamının tutturulmasını güçlendiren en önemli faktör.

Şöyle bir kişisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin. Özellikle konuklarınız varken yaptığınız kaç pilavı göğsünüzü kabartarak, başınız dik sofraya getirdiniz? “Aceleye geldi”, “Sizin şansınıza…”, “Aslında çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 güzel pilav yaptığımı söylerler”, “Bir daha o marketin pirincini almam”, “Geçen yaptığım pilav bilseniz ne güzel oldu”, “Şimdi toksunuz ya, o yüzden…” v.b. birçMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 bahane mutlaka size de çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 tanıdık gelecektir.

Artık bahaneleri bırakıp marifetinizi ortaya koyma zamanı geldi. Vereceğimiz püf noktalarıyla mükemmel pilavın tüm gizli kalmış sırlarını açıklıyoruz. Konuklarınıza ikram edeceğiniz pilavın ardından mükemmel pilavın sırlarını öğrenmek isteyenlere vereceğiniz yanıtları da şimdiden hazırlayın.

Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun. Böylece pirinçleriniz hem tereyağın lezzetini alacak hem de pişirme sırasında dağılmasını engelleyecektir. Pirinçlerin yapışmasını önlemek ve tane tane olmasını sağlamak için de pişirme suyuna bir miktar sıvı yağ ilave edin. Pilavınızın rengi de önemli ve ilik gibi bembeyaz görünmesi içinse pişme suyuna 1-2 MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 464551 kaşığı limon suyu eklemeyi deneyin.
Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala, kaşığa güvenmeyin; tadına MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 650738ın. Yenilebilir yumuşaklıkta ve dişe gelir sertlikteyse kıvamı tamamdır. Henüz yenilebilir yumuşaklığa gelmemiş ancak suyu da kalmamışsa biraz daha sıcak su ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerekir.

Pilavı karıştırmanın, pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın.
Diyelim ki, pilavınız pişti ama pirinçler çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 yumuşamış, yani lapalaşmış. Endişe etmeyin ve çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 kısık ateşte bir çatal yardımıyla dikkatlice havalandırarak pişirmeye devam edin. Ta ki, suyunu iyice çeksin.
Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir. Mükemmel yapılmış bir pilavın ısıtıldığında tüm özelliğini kaybettiği de çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 vakidir. Burada işin sırrı pilavı karıştırmamaktır. Pilava 1-2 yemek kaşığı su ekleyin ve çMÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI 978403 kısık ateşte ısıtın. Pilavın tanelerinin bozulmaması için de tencereyi arada bir sallamak suretiyle alt üst edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI Empty
MesajKonu: Geri: MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI   MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 7:21 pm

Pilavı özenerek yaparsam olmuyor ama öylesine özenmeden yaparsam çok güzel oluyor ne nedense..Ama artık senin bu veerdiğin pilavın sırrıyla umarım güzel yaparım..Paylaşımın için teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Meva
Amatör Üye
Amatör Üye
Meva


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 118
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 13
Puan Puan : 133

MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI Empty
MesajKonu: Geri: MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI   MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 8:02 pm

bende kendi tenceremde aynı kaşıkla ve aynı ocak ayarında yaparsam pilavım çok güzel olur..bilgiler için teşekkürler..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
MÜKEMMEL PİLAVIN SIRLARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Güzel makyajın sırları burda Güzel makyajın sırları burda (Yay Gibi Kaşlar)
» Güzel makyajın sırları burda Güzel makyajın sırları burda( Öpülesi Dudaklar)
» mükemmel kadın olmayın...........
» Mükemmel dantel örnekleri
» Güzellik Sırları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Makarna - Pilav-
Buraya geçin: