Menü 19 Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMenü 19 Kayitol

 

 Menü 19

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Menü 19 Empty
MesajKonu: Menü 19   Menü 19 EmptyPerş. Kas. 12, 2009 8:25 pm

MENÜ19



KADIN BUDU KÖFTE




MALZEMELER

500 gr. az yağlı kıyma
2 baş soğan
1 fincan pirinç
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Kıymanın yarısını tavada karıştıra karıştıra kavurun. Kavurduğunuz kıymayı çiğ kıymaya ilave edin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu biberi, ve rendelenmiş soğanı katın, bir yumurta ile kıyılmış maydanozu da katarak iyice yoğurun. Oval formda köfteler yapın. Bir cam veya porselen kap içine iki yumurta kırarak çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayarak, margarin ve sıvı yağ karışımı kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun



PATATES PÜRESİ




MALZEMELER

1 kilo patates
Yarım kilo süt
Yeterince tuz
Yarım limon suyu
2 kaşık margarin veya 1 fincanı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.



ŞEF SALATASI




MALZEMELER

1 kişilik
½ yeşil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haşlanmış tavuk göğsü
2 dilim dil füme
2 adet zeytin
½ küçük domates
½ haşlanmış yumurta
Sos için:
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu
yeşil zeytin
bir tutam kırmızı biber


HAZIRLANIŞI

Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin.Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 19
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Menü 9
» Menü 16
» MENÜ 6
» Menü 13
» Menü 14

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: