DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 17

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: Menü 17   Perş. Kas. 12, 2009 8:23 pm

MENÜ 17



TAVUK ÇORBASI





Malzemeler

3 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
1 Parça göğüs eti
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun.
Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin.
Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini içine atın.
Kaynayınca ocaktan alıp, servis kasesine boşaltın.
Küçük bir tavada margarini eritip içine kırmızı biberi atın ve kızdırın.
Sonra çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.



CİĞER KEBABI




Malzemeler

Yarım kilo ciğer
2 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet soğan
Sıvıyağ
Maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber, kekik

Yapılışı

Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden).
İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın.
Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın.
Sebzeleri ciğerlerle karıştırın.
Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın.
Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Ciğer kebabının yanında servis yapın.Afiyet olsun.



MANTARLI PİLAV




Malzemeler

1 Adet soğan
200 gr mantar
2 Su bardağı pirinç
3.5 Çorba kaşığı tereyağ
3.5 Su bardağı et suyu
2-3 Dal nane
Tuz, karabiber

Yapılışı

Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın.
Soğanı ince doğrayın.
Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın.
Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun.
Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun.
Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin.
Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin.
Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 17
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: