DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 16

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: Menü 16   Perş. Kas. 12, 2009 8:21 pm

MENÜ 16



DÜĞÜN ÇORBASI




Malzemeler

Yarım koyun boynu
15 Su bardağı soğuk su (3 litre)
1 Adet küçük soğan
1 Adet küçük havuç
2 Kahve fincanı un
Yarım su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber


Yapılışı

Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine 15 su bardağı soğuk su(3 litre), 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup hızlı ateşte kaynatın. Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişinceye kadar orta ateşte 2 saat kaynatıp boynu bir tabağa çıkarın. Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, bu su tam 2 litre olmalıdır.
Bu suyu tekrar ateşe koyun. Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin. Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin. Tabaktaki boyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin. Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın. Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin. Afiyet olsun.



BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLASI




Malzemeler

4 Adet kalem kuzu pirzola
1 Adet patlıcan
Yarım bardağı süt
1 Tatlı kaşığı un
1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım adet domates
1 Adet sivri biber
1 Dal maydanoz

Yapılışı

Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın.
Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun.
Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin.
Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.



AKDENİZ SALATASI




Malzemeler

2 Adet salatalık
2 Adet yeşil biber
1 Adet kırmızı soğan
200 gr beyaz peynir
1 Kilo domates
100 gr siyah zeytin
100 gr yeşil zeytin
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
3-4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz

Yapılışı

Salatalıkları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri küpler halinde doğrayın.
Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Beyaz peynir ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Domates, salatalık, biber, soğan halkalarını derin bir kaseye alın.
İnce kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Peynir ve zeytinleri ekleyip, karıştırın. Üzerine yarım limon sıkıp, servis yapın.Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 16
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: