MENÜ12
YOĞURTLU MİSKET KÖFTELER
Malzemeler
250 gr köftelik kıyma
1 su bardağı zeytinyaği
2 dilim bayat ekmek
1 küçük baş soğan
1 kaşığı kimyon
Tuz,karabiber
2 kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı
Bayat ekmek dilimlerinin ıslatıp iyice suyunu sıktıktan sonra içlerini kıyma üzerine ufalayın.Soğanı rendeleyin,kimyon,tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice yoğurun.Daha sonra misket büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak şekillendirin.Tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartın.Yağını iyice süzerek bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sarımsakları biraz tuz ile havanda ezin.Sarımsağı sulandırarak yoğurda ilave edin ve krema kıvamında olacak şekilde karıştırın.Yoğurdu servis tabağındaki köftelerin üzerine dökün.üstünü kızartma yağından alacağınız bir iki kaşık yağı gezdirerek ve kırmızı pul biber serperek süsleyin.Afiyet olsun.
CEVİZLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler
250 gr köftelik kıyma
1 su bardağı zeytinyaği
2 dilim bayat ekmek
1 küçük baş soğan
1 kaşığı kimyon
Tuz,karabiber
2 kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı
Bayat ekmek dilimlerinin ıslatıp iyice suyunu sıktıktan sonra içlerini kıyma üzerine ufalayın.Soğanı rendeleyin,kimyon,tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice yoğurun.Daha sonra misket büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak şekillendirin.Tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartın.Yağını iyice süzerek bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sarımsakları biraz tuz ile havanda ezin.Sarımsağı sulandırarak yoğurda ilave edin ve krema kıvamında olacak şekilde karıştırın.Yoğurdu servis tabağındaki köftelerin üzerine dökün.üstünü kızartma yağından alacağınız bir iki kaşık yağı gezdirerek ve kırmızı pul biber serperek süsleyin. Afiyet olsun.
ÇOBAN SALATASI
Malzemeler
Salatalik 2 orta boy 220 gram
Domates 3 büyük boy 375 gram
Yesil biber 4 orta boy 60 gram
Yesil sogan 7 orta boy 150 gram
Maydanoz 2/3 demet 40 gram
Taze nane 7-8 dal 20 gram
Zeytinyagi 2 yemek kasigi 20 gram
Limon suyu 2 yemek kasigi 20 gram
Tuz 1 tatli kasigi 6 gram
Yapılışı
Sebzeleri yika, salataligi soy, biberin sap ve çekirdeklerini ayir, sogan, maydanoz ve naneyi ayikla. Sogan ve yesil biberi 1 santimetre kalinlikta, domates ve salataligi 1 santimetreküp irilikte dogra. Nane ve maydonozu ince ince kiy. Yaga limon suyu ve tuzu kat, iyice çirp, salatanin üzerinde gezdir.Afiyet olsuN