DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 12

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: Menü 12   Perş. Kas. 12, 2009 8:17 pm

MENÜ12



YOĞURTLU MİSKET KÖFTELER


Malzemeler


250 gr köftelik kıyma
1 su bardağı zeytinyaği
2 dilim bayat ekmek
1 küçük baş soğan
1 kaşığı kimyon
Tuz,karabiber
2 kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı


Bayat ekmek dilimlerinin ıslatıp iyice suyunu sıktıktan sonra içlerini kıyma üzerine ufalayın.Soğanı rendeleyin,kimyon,tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice yoğurun.Daha sonra misket büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak şekillendirin.Tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartın.Yağını iyice süzerek bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sarımsakları biraz tuz ile havanda ezin.Sarımsağı sulandırarak yoğurda ilave edin ve krema kıvamında olacak şekilde karıştırın.Yoğurdu servis tabağındaki köftelerin üzerine dökün.üstünü kızartma yağından alacağınız bir iki kaşık yağı gezdirerek ve kırmızı pul biber serperek süsleyin.Afiyet olsun.



CEVİZLİ BULGUR PİLAVI




Malzemeler

250 gr köftelik kıyma
1 su bardağı zeytinyaği
2 dilim bayat ekmek
1 küçük baş soğan
1 kaşığı kimyon
Tuz,karabiber
2 kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı

Bayat ekmek dilimlerinin ıslatıp iyice suyunu sıktıktan sonra içlerini kıyma üzerine ufalayın.Soğanı rendeleyin,kimyon,tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice yoğurun.Daha sonra misket büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak şekillendirin.Tavada kızdırdığınız zeytinyağında kızartın.Yağını iyice süzerek bir servis tabağına alın.Diğer tarafta sarımsakları biraz tuz ile havanda ezin.Sarımsağı sulandırarak yoğurda ilave edin ve krema kıvamında olacak şekilde karıştırın.Yoğurdu servis tabağındaki köftelerin üzerine dökün.üstünü kızartma yağından alacağınız bir iki kaşık yağı gezdirerek ve kırmızı pul biber serperek süsleyin. Afiyet olsun.



ÇOBAN SALATASI




Malzemeler

Salatalik 2 orta boy 220 gram
Domates 3 büyük boy 375 gram
Yesil biber 4 orta boy 60 gram
Yesil sogan 7 orta boy 150 gram
Maydanoz 2/3 demet 40 gram
Taze nane 7-8 dal 20 gram
Zeytinyagi 2 yemek kasigi 20 gram
Limon suyu 2 yemek kasigi 20 gram
Tuz 1 tatli kasigi 6 gram

Yapılışı

Sebzeleri yika, salataligi soy, biberin sap ve çekirdeklerini ayir, sogan, maydanoz ve naneyi ayikla. Sogan ve yesil biberi 1 santimetre kalinlikta, domates ve salataligi 1 santimetreküp irilikte dogra. Nane ve maydonozu ince ince kiy. Yaga limon suyu ve tuzu kat, iyice çirp, salatanin üzerinde gezdir.Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 12
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: