DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 11

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: Menü 11   Perş. Kas. 12, 2009 8:15 pm

MENÜ 11



BEZELYELİ TAVUK GÜVECİ




Malzemeler

4 adet dövülmüs tavuk gögsü,
1 su bardagi iç bezelye,
2 adet havuç,
2 adet kirmizi sogan,
1 kahve fincani pirinç,
4 yemek kasigi sivi yag,
Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),
Kekik.

Yapılışı

Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin. Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun. Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin. Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin. 180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak servis yapin .Afiyet olsun.



ARPA ŞEHRİYE PİLAVI




Malzemeler
1,5 su bardagi arpa sehriye
1/2 tablet tavuk bulyon
1,5 bardagi su
2,5 yemek kasigi sivi yag
1/2 Yemek kasigi tereyagi


Yapılışı


Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin.Ancak tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve bulyonu ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Suyunu cektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.Afiyet olsun



MEYVE SALATASI





Malzemeler

1 adet küçük kavun
2 adet muz
2 adet kirmizi erik 3 adet kivi
1 bardagi nane likörü
1 bardagi kiyilmis badem

Yapılışı

Kavunun kabugunu soyup küçükçe dograyin. Muz, kirmizi erik ve kiviyi de küçükçe dograyin. Meyveleri karistirip küçük kaselere paylastirin. Üzerine nane likörü ve ince kiyilmis bademi gezdirin. Pinar Sprey Krem Santi ile süsleyip servis yapin.
krem santi ile servis yapin.Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 11
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: