MENÜ 8
NANELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler:
4 kişilik
1 adet soğan, 1 yemek kaşığı margarin, 2 adet sivribiber, 2 adet domates, 5 su bardağı su, 4 yemek kaşığı arpa şehriye, nane, tuz, karabiber, limon suyU
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Tencereye aldığınız soğanı margarinle hafifçe kavurun. Tencereye suyu katın. Kaynayınca arpa şehriyeyi ilave edin ve 15 dk pişirin. Tuz ve karabiberi katın. 5 dk daha kaynatın. Ocaktan alınca nane ve limon suyunu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
ankara tavası
Malzemeler:
100 gr tereyağı, 1.5 kg kuzu eti, 2 adet soğan, 2 adet sivri biber, 4 adet domates, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 100 gr dolmalık fıstık, yarım çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, tarçın.
Yapılışı:
Tereyağını eritin. Etleri kızartın. 1 soğanı dörde bölüp ilave edin. 1 adet sivri biberi ve 1 adet domatesi dilimleyip ekleyin. Üstünü çrtecek kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir başka tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ da fıstıkları pembeleştirin. Diğer soğanı doğ rayıp kavurun. Pirinci ve salçayı da ilave edip, etleri 10 dakika kavurun . Kevgirle fırın tepsisine alın. Kavrulan pirince tuz, karabiber ve tarçın ilave edin. Karıştırın. Domates ve sivri biberi pişirerek ete ilave edin. Aliminyum folyo ile kapatıp, fırına verin. Biraz pişirip servis yapın.Afiyet olsun
BİBER SALATASI
Malzemeler:
4 adet salçalık kırmızı biber, 3 dal taze soğan, 3 dal maydanoz, 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır, 3 çorba kaşığı sirke, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir, tuz
Yapılışı:
Salçalık biberleri yıkayıp kurulayın. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Maydanozu kıyın. Salçalık biber, taze soğan ve mısırı salata tabağına alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyaz peynir ve maydanozu serpiştirip servis yapın.afiyet olsuN