MENÜ 9
BEŞAMEL SOSLU FIRIN KÖFTE
Malzemeler
350-4oogr kıyma
,1 cay bardağı süt ileıslatılmış 3-4 dilim bayat ekmek,
1cay kaşığı karabiber vekimyon,
1adet cekilmiş soğan,
1yumurta ,maydanoz,tuz.
.Beşamel sos:2 yemek kaşığı un,2y. kaşığı tereyağ
,1yumurta sarısı.
1.5bardak süt.
Yemeğin suyu icin 1 kaşık sulandırılmış salca.
YAPILIŞI
Köfte harc icin verilen malzemeler ile yoğrulup;pin pon topu büyüklüğünde yassıltılır.Tereyağında hafif kavrulan una 1 .5bardak süt eklenerek muhallebi kıvamına getirilir.Ilınınca yumurta sarısı konur.Sıvı yağ ile yağlanan borcama köfteler dizilir.Yanından sulandırılmış salca eklenir.Hepsinin üzerine beşamel sos dökülüp fırına verilir.Tercihen kaşar rendesi ilave edilir. Afiyet olsun
AKDENİZ SOSLU SPAGETTİ
Malzemeler
1 Paket Spagetti
4-5 adet domates
0,5 kg mantar
5 adet yeşil biber
1 adet sogan
100 gr salatalık turşusu
50 gr dolma zeytin
1 kaşık salça
2 diş sarımsak
tuz-biber-kekik-fesleğen-kimyon
rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
1- Makarna bol tuzlu suda haşlanır.
2- Sos tavasına çok az sıvı yağ konur. İnce kesilmiş soğan, biber, turşu ve zeytin yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine mantarlar ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
3- Rendelenmiş domates, salça ve dövülmüş sarımsak, tavaya ilave edilir.
4- Baharatlar ilave edilir.
5- Bir tavaya sosun suyundan alınır, tereğayı ile çevirilir. Süzülen makarna bu karışıma ilave edilir.
6- Servis tabağına alınan makarnanın üzerine sos dökülür. Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış maydonoz ile servis edilir. Afiyet olsun
ÇİKULATALI MUS
Malzemeler
1 su bardagi krem santi (hazir toz krem santi paketinden hazirlanmis)
2 yumurta aki
3 çorba kasigi tereyagi (oda sicakliginda) (45 gr.)
200 gr. beyaz çikolata (eritilmis)
2 kasigi gülsuyu
120 gr. bitter çikolata (eritilmis)
YAPILIŞI
Hazir kutu toz krem santiyi (75 gr.) kutu üzerindeki tarife göre, koyulasincaya kadar el mikseriyle çirpin (çok sertlesmemesine dikkat edin). Yumurta aklarini, iyice sertlesip karlasana kadar çirpin. Büyük bir kâsede eritilmis beyaz çikolata ile oda sicakligindaki tereyagini, el mikseri kullanarak, krema haline gelinceye ve soguyuncaya kadar çirpin. Soguttugunuz karisima sirasiyla hazirladiginiz kremayi, gülsuyunu ve sertlesip karlasmis yumurta aklarini yedirin. Musunuzu 6 ayri servis kabina kasikla bosaltin ve buzdolabinda sogutun. Soguyan muslarin üzerine, eritilmis bitter çikolatayi esit sekilde paylastirarak servis yapin .Afiyet olsuN