DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 8

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: Menü 8   Perş. Kas. 12, 2009 8:12 pm

MENÜ 8



NANELİ ŞEHRİYE ÇORBASI






Malzemeler:
4 kişilik
1 adet soğan, 1 yemek kaşığı margarin, 2 adet sivribiber, 2 adet domates, 5 su bardağı su, 4 yemek kaşığı arpa şehriye, nane, tuz, karabiber, limon suyU


Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Tencereye aldığınız soğanı margarinle hafifçe kavurun. Tencereye suyu katın. Kaynayınca arpa şehriyeyi ilave edin ve 15 dk pişirin. Tuz ve karabiberi katın. 5 dk daha kaynatın. Ocaktan alınca nane ve limon suyunu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.




ankara tavası





Malzemeler:
100 gr tereyağı, 1.5 kg kuzu eti, 2 adet soğan, 2 adet sivri biber, 4 adet domates, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 100 gr dolmalık fıstık, yarım çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, tarçın.


Yapılışı:
Tereyağını eritin. Etleri kızartın. 1 soğanı dörde bölüp ilave edin. 1 adet sivri biberi ve 1 adet domatesi dilimleyip ekleyin. Üstünü çrtecek kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir başka tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ da fıstıkları pembeleştirin. Diğer soğanı doğ rayıp kavurun. Pirinci ve salçayı da ilave edip, etleri 10 dakika kavurun . Kevgirle fırın tepsisine alın. Kavrulan pirince tuz, karabiber ve tarçın ilave edin. Karıştırın. Domates ve sivri biberi pişirerek ete ilave edin. Aliminyum folyo ile kapatıp, fırına verin. Biraz pişirip servis yapın.Afiyet olsun



BİBER SALATASI





Malzemeler:
4 adet salçalık kırmızı biber, 3 dal taze soğan, 3 dal maydanoz, 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır, 3 çorba kaşığı sirke, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir, tuz


Yapılışı:
Salçalık biberleri yıkayıp kurulayın. Çekirdekli kısımlarını temizleyip ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Maydanozu kıyın. Salçalık biber, taze soğan ve mısırı salata tabağına alın. Zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyaz peynir ve maydanozu serpiştirip servis yapın.afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 8
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: