DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 MENÜ 6

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

MesajKonu: MENÜ 6   Perş. Kas. 12, 2009 8:10 pm

MENÜ 6



EZO GELİN ÇORBASI


Malzemeler

1 Su bardagi kirmizi mercimek
1 Çorba kasigi pirinç
2.5 Su bardagi et suyu
1 Adet sogan
2 Çorba kasigi un
2 Çorba kasigi margarin
2 Tatli kasigi nane
1 Tatli kasigi kekik
Yarim kasigi karabiber
1 Tatli kasigi kirmizi biber
Yeterince su
Tuz
Yapılışı

Kirmizi mercimekleri ve pirinci ayiklayip, yikayin.
Et suyunu kaynatin.
Mercimekleri, pirinci ve ayiklanmis bütün sogani katip, iyice yumusayana dek pisirin.
Dilerseniz blendirdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yagi eritin.
Içine unu ilave edin.
Unun rengi degisene dek kavurun.
Içine azar azar ilik su dökün.
Krema kivamina geldiginde mercimegin içine karistirarak katin.
Tuzunu ayarlayip, bir tasim kaynatin.
Baska bir tavada yag eritin.
Içine kirmizi biber, nane ve kekigi katip, yagla birlikte kizdirin.
Çorbanin üzerine gezdirerek döküp, servis yapin. Afiyet olsun


ETLİ GÜVEÇ


Malzemeler
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
Tuz
Yapılışı

Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin.
Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin.
Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin.
8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin. Afiyet olsun

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler
2 su bardagi pirinç
2 orta boy olgun domates
½ çorba kasigi tereyag
1 tatli kasigi tuz
Yapılışı

Tencereye 3 su bardagi su, tuz ve yag koyarak kaynatiniz. Süzgeçten geçirilmis domates suyu katiniz. Kaynayinca pirinci ilave ediniz. 25-30 dakika hafif hararetli isida pisirip, demlendiriniz .Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
MENÜ 6
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: