işe yarar ele göze dokunur

ilk kırkyama nam-ı diğer patcwork yastığım huzurlarınızda:) kumaşları dikmekten ziyade kesmeye bayılan ben canımın sıkıldığı (aslında yapacak işler çoookkk) bir öğleden sonra bir çanta dikmeye niyetlendim..

tecrübem var ama uzun zaman oldu makina başına oturmayalı.epey bir düzgün ** dikmeyi unutmuşum. elektrikli olan makinem bozulduğundan illa da dikeceğim diye inat ettiğimden:) eski usul ayaklı makinede dikişimi tamamladım.çanta yapacağım derken işte sonuçta da bu yastık çıktı ortaya.eski zaman yastıkları varya şimdiki adıyla sosis yastık:) işte onlardan oldu.
yama işlerinde tecrübem olmadığından da yapa boza biraz olsun öğrendim.mesela parçaları birleştirirken önce 3-4 tanesini yanyana dikmeyi bir dikdörtgen oluşturmayı sonrasında onları birleştirmeyi teker teker birleştirmekten kolay olduğunu öğrendim..
bilenlere komik gelir ama hepimizin bir acemi olduğu konu var değil mi?

neyse sonuçta oluşan dikdötgenimsi şeyin içini eski ** kullanılmayan yastıklardan aşırdığım yünle doldurdum..
sonuç: iki buçuk yaşındaki yeğenimin bayıldığı annemin de ilk gördüğünde bebek sever gibi *

) bir tepkiyle beğenisini dile getirdiği bir yastık oldu..
parçaları gelişigüzel dizdim.benim öyle pek uydurma yeteneğim yoktur özellikle renk uyumlarında -mutfakta bişeyler yaparken hariç tabi-.o yüzden karmançorman renkler oldu..
birbirine yakın renklerle diken yetenekli bayanlara hayranım..

sonuç mu?
biraz sabır işi de olsa parçaları teker teker birleştirmek ben bu işi sevdim..savulunnn kumaşlar:) ben geliyorummm:))) ALINTI